Jump to content

Photo

[Info] Cum utilizezi mai mult de 4Gb Ram pe Windows 7 32 bit

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

PaNda BeAr !

PaNda BeAr !

Fost Moderator

• Retired
  • 623 posts
  • 93 topics
  • Joined 10-March 12
  • Country: Country Flag
Aici este "problema" la utilizatorii care dețin laptop-uri/notebook-uri Acer Aspire 5742G, dar și la alte modele de laptop-uri/notebook-uri provenite de la diferiți producători renumiți (Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony, Toshiba, etc...) atât pe platforme INTEL, cât și pe platforme AMD.
Conform celor spuse de Geoff Chappell, software analyst, reverse engineer (inginerie inversă) and Windows Programmer for Microsoft, dacă chipset-ul plăcii de bază nu suportă remapping memory, atunci, orice cantitate de memorie mai mare de 4Gb Ram nu v-a fi văzută niciodată de Sistemele de Operare Windows 32 bit sau Windows 64 bit, indiferent dacă aceste sisteme de operare au PAE activat sau dezactivat.

Deci sânt foarte multe laptop-uri/notebook-uri, care au o configuratie hardware bună sau foarte bună, și dispun de 4Gb Ram sau mai mult, acestea find dotate pe placa de bază cu sloturi de memorie ce suportă până la 8Gb RAM sau mai mult, dar în momentul în care un utilizator instalează un sistem Windows pe 32/64 biți, când intră în Windows, acesta nu vede mai mult de 3,60Gb RAM.

La sistemele de operare Windows Vista, Windows 7 32 bit există posibilitatea de a le patch-ui, conform instrucțiunilor oferite chiar de Geoff Chappell, pentru ca aceste sisteme de operare Windows pe 32 bit să poata vedea și ele mai mult de 4GB RAM.

Deci nenea Geoff Chappell a avut bunăvoința să ne explice pas cu pas cum să patch-uim Windows Vista, Windows 7 pe 32 bit, iar grupul de programatori Staforce din Rusia, urmând indicațiile lui Geoff Chappell, a avut bunăvoința și ne-a oferit acest Patch pe tava, scutindu-i astfel pe utilizatorii din lumea întreagă de instalarea celor 3 programe necesare pentru a realiza acest Patch, dar și de eventualele dureri de cap pe care le-ar fi putut avea dacă s-ar fi apucat singurei să-și confecționeze fiecare propriul Patch.

Bun, teoretic după ce am patch-uit Windows 7 32 bit, ar trebui să vedem toți cei 4Gb RAM sau mai mult, dar practic pe unele PC-Desktop-uri/laptop-uri/notebook-uri se pare că mai trebuie făcut câte ceva suplimentar, setările diferind de la un model la altul.

Tot teoretic, după ce ați patch-uit Windows-ul, dacă tot nu apar cei 4Gb Ram sau mai mult, ar trebui să setați pe Enabled funcția Memory Remapping din BIOS.
În practică se pare ca foarte mulți utilizatori nu găsesc acestă setare din BIOS, care de obicei se gasește la rubrica Advanced, sau pur și simplu chiar nu există acestă setare pentru că producătorul placii de bază nu a dorit acest lucru din diferite motive.

Îmi este un pic cam greu să mă orientez de la distanță, pentru a vă spune exact ce trebuie să faceți mai departe legat de cei 4Gb RAM sau mai mult atâta timp cât nu am în față meniul de Bios al fiecărui calculator în parte pentru a mă putea orienta mai bine despre ce, cum, unde și când să setați voi prin Bios sau prin Windows.

Dacă în BIOS apar cei 4GB RAM sau mai mult (adică dacă BIOS-ul vede cei 4GB RAM) singura soluție care îmi mai trece prin cap, dar nu stiu sigur dacă merge la toată lumea, ar fi următoarea:
- se presupune că ați Patch-uit deja Windows-ul;
- se presupune că ați dat deja pe Enabled la Memory Remap, sau că nu există această setare prin BIOS.
Bun, acum mergeți în Windows apăsați pe butonul de Start din partea stângă din bara de jos, și în căsuța de dialog search, scrieți msconfig, apoi apăsați Enter, iar în fereastra care s-a deschis de la stânga la dreapta apăsați pe tab-ul (butonul) Boot, iar aici apăsați pe tab-ul Advanced options.., apoi vă asigurați că pătrățelul din dreptul Maximum memory: este DEBIFAT, iar dedesupt este trecută valoarea 0 (zero).
Dacă la Maximum Memory este trecută altă valoare (alta decât valoarea 0) v-a trebui să BIFAȚI pătrețul acela ca să devină activ și setați voi memoria maximă pe care o aveți (4, 5, 6, 8 GB), după care DEBIFAȚI din nou acel pătrețel astfel ca valoarea să devina din nou 0(zero).
Această setare v-a avea efect după primul restart la calculator. Teoretic la revenirea în Windows ar trebui să vedeți toți cei 4 GB RAM sau mai mult.
Încercați odată să setați Maximum Memory cu valoarea zero și dați restart, apoi încercați cu valoarea maximă echivalentă cantități de Ram pe care o aveți (4, 6, 8 GB RAM sau mai mult).

Maidanez

Maidanez

New Member

• Membru
  • 28 posts
  • 3 topics
  • Joined 08-September 12
Foarte detaliat.Thank's !

SeveNation

SeveNation

Member

• Membru
  • 48 posts
  • 4 topics
  • Joined 23-March 12
  • Country: Country Flag
Multumim!
Va ramane un topic informativ pentru cei interesati.
@Nu s-a mai postat, deci Topic closed.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users