Jump to content

- Advertisement -
Photo

[CS16] Minim 2l apa/zi>>o mare minciuna?!?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

Luv ya;x

Luv ya;x

Super Moderator

• Super moderator
  • 3561 posts
  • 378 topics
  • Joined 21-October 13
  • Country: Country Flag

Vedem/auzim in fiecare zi la tv/radio etc expresia"Pentru o viata sanatoasa,consumati minim 2l de apa\lichide/zi" DAR OARE este cu adevarat benefic acest sfat?

Azi o sa va dezvalui faptul ca mediatizarea acestor mesaje ne fac rau.

Stim/ar trebui sa stim ca:

• Organismul nostru se regleaza singur si ne anunta cand are nevoie de apa.
  • Lichidele insemna inclusiv fructele cu mult suc,supele/ciorbele etc.
  • Pentru fiecare calorie consumata se bea un mililitru de apa,asadar daca dieta zilnica contine 1500 kcal>>trebuie sa bei 1500ml apa.
  • Un consum mai ridicat decat cel necesar corpului poate duce la urmari tragice.

demontam-mituri-avem-nevoie-de-2-litri-d

In concluzie:bem apa atunci cand ne e sete,nu bem fortat!!!(cazuri foarte rare de a bea fortat in cazul unor boli mai agravate).

Nu impun un model anume:vreau sa argumentati parerea in legatura cu acest subiect,daca stiati aceste lucruri,daca va fortati sa beti o cantitate mai mare de apa etc!?!

sursa:ceicunoi

Edited by Luv ya;x, 03 April 2015 - 09:35 AM.

• adriano04, pySty23 and Cristi.Laur like this

Ann Madeline

Ann Madeline

Super Moderator

• Super moderator
  • 1124 posts
  • 42 topics
  • Joined 17-June 13

Eu, una stiam ca ~4 litri de apa este o cantitate cam mare pentru o zi. Urmari tragice? Hmm, la 2 litri in niciun caz. Eu beau 2 litri pe zi, ba chiar 2 litri si jumatate, si ma simt foarte bine. Nu beau fortat, beau regulat. Este chiar sanatos sa consumi apa, insa nu in cantitati "industriale". Apa nu este echivalentul supelor sau altor lichide. Apa este apa! :D

• KRIMEX and danyms like this

RoberT B.

RoberT B.

Banned

• Banned
  • 1869 posts
  • 243 topics
  • Joined 23-November 13

Cred ca daca adun cat beau suc/apa etc..cred ca fac 2L toata ziua..

Nu cred ca ne face rau , nu de nebuni pun toata ziua la Tv "Pentru o viata sanatoasa consumari 2L de lichide".

Acum..mna

Memff Cherokee

Memff Cherokee

Fost News Team

• Retired
  • 2337 posts
  • 293 topics
  • Joined 09-November 13

Intr-adevar , este foarte sanatos sa consumi pe zi minim 2L de lichide .

Asta nu inseamna ca trebuie sa ne fortam , putem da in diferite boli ( Apa la plamani ) etc .

Eu personal , beau apa doar atunci cand imi este sete , consum aproximativ 2L de lichide pe zi .

• Luv ya;x likes this

visaNNNNN.

visaNNNNN.

Ultras Member

• Membru
  • 439 posts
  • 57 topics
  • Joined 13-May 13

Apa nu beau ca ruginesc , poate doar dupa masă daca nu am carne , daca e carne bag un litru de bere si ce-mi mai trebuie apa ? Si in mare parte COLA ..

Cristi.Laur

Cristi.Laur

Banned

• Banned
  • 185 posts
  • 13 topics
  • Joined 31-March 15

Eu stiu o chestie , bei cand ti-e sete , mananci cand ti-e foame :) Asa e de cand lumea si nu sa imbolnavit nimeni . De exemplu eu cu tot cu suc si ciorba cred ca fac 2 litri : d. Pentru o viata sanatoasa  evitati grijile , nevoile , stresul si bancile ..etc..ar trebui si o campanie de genul la tv. Nu moare nimeni daca uita sa bea 2 litri de lichide  pe zi :)

Ps: Lichidul inseamna doar apa ?: )) Glumesc!  aa si supa : d

• Luv ya;x and danyms like this

IAndraLoveDiana

IAndraLoveDiana

Ultras Member

• Membru
  • 574 posts
  • 65 topics
  • Joined 26-February 15

Eu una beau doar cand imi este sete ,daca beau fortat imi vine sa vomit :)) sincer cred ca consum 2 litri de apa zilnic.. insa nu mi se pare o chestie obligatorie sa bei 2 litri de apa pe zi..unii nu pot altii nu vor si asa mai departe.

adriano04

adriano04

Administrator

• Administrator
  • 2037 posts
  • 141 topics
  • Joined 18-August 13

Nu beau apa sau orice alt lichid cu forta,beau atunci cand simt nevoia,uneori ating cei 2l de apa\lichide /alteori nu/alteori depasesc.

E si normal sa te afecteze daca te fortezi sa faci ceva/sa bei/sa mananci,corpul iti "raspunde"la fiecare actiune prin semnale(dureri etc).

• Luv ya;x and Cristi.Laur like this

H1ddEN__

H1ddEN__

Advanced Member

• Membru
  • 127 posts
  • 7 topics
  • Joined 09-May 15
Eu unul nu prea beau apa..dar la tv zice lichide, deci in aceasta categorie pot intra si sucurile :D Eu beau peste 2 l de lichide le zii, dar nu forțat, doar cand'simt nevoia
  • adriano04 likes this

worldrespect

worldrespect

Advanced Member

• Membru
  • 176 posts
  • 8 topics
  • Joined 15-October 14

Ti-e sete,bei,ti-e foame,mananci.Daca "aia" spun ca trebuie sa bem 2 litri de lichide nu inseamna ca trebuie sa atingem aceasta cantitate daca nu simtim nevoia de a bea ceva.

oniq666

oniq666

Fost Moderator

• Retired
  • 1215 posts
  • 124 topics
  • Joined 24-June 14

Nu cred ca e o minciuna, facand sala beau 2l numai intr-o ora, plus sportul care-l fac pe afara cred ca se ajunge pe la 4l. Acum depinde si de organism probabil, dar intradevar, bei cand ti-e sete, nu fortat.

• B I M likes this

CS16-shaDDy

CS16-shaDDy

Platinum Member

• Membru
  • 1173 posts
  • 27 topics
  • Joined 27-January 15

Nu stiam aceste lucruri! Si eu beau apa cand mi-e sete niciodata nu m-am fortat si nici nu o sa ma fortez sa beau 2 l de apa pt ca asa zice la televizor! 

CopilulDinMine

CopilulDinMine

Banned

• Banned
  • 25 posts
  • 2 topics
  • Joined 14-October 15

Minim 2 litri de lichide , care pot fi , apa , diverse supe, ciorbe , legume, fructe  care intradevar sunt foarte sanatoase si ajuta organismul mai mult decat iti inchipui.

Campania nu e facuta doar de dragul de a fi , daca duci o viata echilibrata , nu faci excese si ai grija de corpul tau , va avea si el grija de tine. cu conditia ca acele lichide sa fie de "tip"sanatos :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users