Coca-Cola continea cocaina! Da, este adevarat… In 1885, Coca-Cola a primit numele dupa cele 2 ingredientemedicinale pe care le continea: extract din frunze de coca, o planta (apartinand familiei Erythroxylaceae) din care se extrage cocaina, si din nuci cola. Este imposibil de spus ce cantitate de cocaina exista la inceput in licoarea miraculoasa, dar inevitabil continea si cocaina din frunzele de coca.
Producatorii au renuntat la introducerea de cocaina in 1929. Stii de ce? Pentru ca era inutila…
Ce se intampla cu organismul tau daca bei o Coca-Cola acum?
In primele 10 minute: 10 lingurite de zahar ajung in sistemul digestiv (100% din cantitatea zilnica recomandata). Nu vomiti imediat din cauza cantitatii mari de zahar pentru ca acidul fosforic taie din aroma, lasandu-te s-o pastrezi pe toata…
Dupa 20 de minute: nivelul glicemiei (cantitatea de zahar din sange) creste exagerat cauzand o explozie de insulina (hormon, secretat de insulele lui Langerhans, ce participa la metabolismul glucidelor scazand nivelul glicemiei). Ficatul raspunde prin transformarea in grasime a cat mai mult zahar posibil (este muuuult in acest moment)…
La 40 de minute: cofeina este absorbita complet. Ti se dilata pupilele, creste presiunea sangelui determinand ficatul sa basculeze zahar (in plus) in sange… Receptorii, din creier, pentru adenozina sunt blocati, impiedicand starea de somnolenta.
Dupa 45 de minute: organismul creste sinteza de dopamina stimuland centrii placerii din creier. Este acelasi mecanism de functionare ca si in cazul actiunii heroinei…
La 60 de minute: acidul fosforic leaga calciu, magneziu si zinc la nivelul intestinului subtire determinand o noua accentuare a metabolismului. Urmeaza sa intre in joc si proprietatile diuretice ale cofeinei (te va face sa urinezi). Este evident ca acum vei elimina calciul, magneziul, zincul (care ar fi fost destinat oaselor) impreuna cu sodiu si apa.
Pe masura ce agitatia din tine se linisteste vei incepe sa ai scaderi ale glicemiei. Vei deveni iritabil si/sau apatic. Pana acum ai eliminat deja toata apa continuta in Coca-Cola pe care ai baut-o, dar nu inainte de a o fi amestecat cu nutrienti de care corpul tau ar fi avut nevoie pentru hidratare sau mentinerea sanatatii oaselor si dintilor.
Toate astea vor fi urmate de o scadere a nivelului cofeinei in urmatoarele ore, dar asta nu e problema… vei bea inca o Coca-Cola care te va face sa te simti bine…

[CS16] Ce se intampla daca bei o Coca-Cola acum?
Posted 29 September 2013 - 02:51 PM

Posted 06 October 2013 - 07:41 AM

Posted 15 October 2013 - 06:27 PM

Posted 15 November 2013 - 01:30 PM

Posted 16 November 2013 - 09:16 PM

Din ce stim noi acesta sectiune este cu titlu DIVERTISMENT.
Eu unul in acest topic nu vad decat o prezentare despre COCA COLA si binenteles ce se intampla daca consumi o COCA COLA.
Posted 16 November 2013 - 09:52 PM

Dar din toate astea mori?
Io beu coca-cola de ...8 ani si am 14 si niciodata nu am avut porbleme
Posted 27 November 2013 - 05:13 PM

Posted 27 November 2013 - 06:48 PM

Posted 28 November 2013 - 02:07 PM

Raspunsul meu :
Sa nu credeti tot ce cititi .
Edited by Claudiu_, 28 November 2013 - 02:08 PM.
Posted 28 November 2013 - 02:20 PM

Mi s-a facut sete acum:)).
Oricum beau foarte multa cola si nu patesc nimic din toate acestea .
Posted 28 November 2013 - 02:21 PM

Raspunsul meu :
Mda,dar poate ce este scris acolo isi are rostul, cred
Asa ca mai bine va faceti o limonada naturala.
- Cine ? likes this
Posted 29 November 2013 - 04:50 PM

Posted 07 December 2013 - 08:56 PM

Nu mi sa intamplat nimic daca am baut coca-cola ...poate daca se consuma in cantitati mari are acele efecte negative.
Posted 08 December 2013 - 01:40 AM

Posted 09 December 2013 - 10:37 AM

Posted 09 December 2013 - 06:13 PM

Posted 12 December 2013 - 08:59 PM

da e adevarat stiu colegi care bea in fiecare zi cola si unii sunt grasi alti au multe cosuri pe fata , decat sa beti cola mai bine beti o sticla de bere e mult mai sanatoasa
Posted 14 December 2013 - 08:06 PM

Posted 03 January 2014 - 12:49 AM

Si eu beau de mult timp coca-cola si nu am nimic,bem coca-cola cand ne e sete dar ni se face o sete si mai mare si mai luam una .Multi zic ca nu e sanatoasa ,ca e mai bine sa em sucuri cu portocale Fanta dar tot una e.
Posted 03 January 2014 - 01:48 AM

se aud multe chestii despre cola si nu am văzut pana acum pe cineva ca a murit din astaRaspunsul meu :
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users