[CS16] Cum te feresti de carii !
Started By
Jocky ;x
, Jun 18 2013 11:27 AM
Topic checked by Luv ya;x, 28 October 2014 - 08:39 AM.
Posted 18 June 2013 - 11:27 AM

Ca sa te feresti de carii trebuie in primul rand sa te speli pe dinti.Spalatul pedinti previne aparitia cariilor.Dintii se spala dupa fiecare masa sau gustare si inainte de culcare. Se foloseste o periuta de dinti cu perii moi, rotunjiti la capete si cu un cap care sa fie destul de mic pentru a ajunge in toate partile gurii. Periuta trebuie inlocuita la fiecare 3-4 luni.
Inca o metoda care te protejeaza de carii este Ata dentara.Ea trebuie folosita cel putin o data pe zi. Tipul de ata dentara nu e important. Se poate alege o ata dentara cu aroma preferata sau tipul preferat.
Branza-consumul zilnic de brânză ne fereşte de problemele orale prin echilibrarea mediului alcalin şi formarea unei pelicule protectoare în jurul dinţilor.
Se pare că brânza este alimentul ideal pentru a ţine la distanţă cariile, iar acest lucru se datorează substanţelor benefice care neutralizează acidul din placa bacteriană dentară.
Experţii au efectuat măsurători privind nivelul pH-ului înainte şi după ce au consumat ceea ce li s-a dat, şi au constatat că brânza este cea care asigură cel mai ridicat nivel al pH-ului, deci protejează cel mai bine împotriva dezvoltării bacteriilor din cavitatea orală, responsabile de apariţia cariilor.
Sucul de merisoare-In interiorul cavitatii bucale sunt milioane de bacterii care se hranesc cu zaharul din alimente. Dupa ce "mananca" bine, bacteriile incep sa secrete un acid care ataca smaltul dintilor, provocand aparitia cariilor dentare.
Studiile de laborator au demonstrat insa ca sucul de merisoare transforma dintii in adevarate "cetati" de Teflon, care nu permit acestor bacterii sa se lipeasca de ei si sa demareze procesul de corodare.
Inca o metoda care te protejeaza de carii este Ata dentara.Ea trebuie folosita cel putin o data pe zi. Tipul de ata dentara nu e important. Se poate alege o ata dentara cu aroma preferata sau tipul preferat.
Branza-consumul zilnic de brânză ne fereşte de problemele orale prin echilibrarea mediului alcalin şi formarea unei pelicule protectoare în jurul dinţilor.
Se pare că brânza este alimentul ideal pentru a ţine la distanţă cariile, iar acest lucru se datorează substanţelor benefice care neutralizează acidul din placa bacteriană dentară.
Experţii au efectuat măsurători privind nivelul pH-ului înainte şi după ce au consumat ceea ce li s-a dat, şi au constatat că brânza este cea care asigură cel mai ridicat nivel al pH-ului, deci protejează cel mai bine împotriva dezvoltării bacteriilor din cavitatea orală, responsabile de apariţia cariilor.
Sucul de merisoare-In interiorul cavitatii bucale sunt milioane de bacterii care se hranesc cu zaharul din alimente. Dupa ce "mananca" bine, bacteriile incep sa secrete un acid care ataca smaltul dintilor, provocand aparitia cariilor dentare.
Studiile de laborator au demonstrat insa ca sucul de merisoare transforma dintii in adevarate "cetati" de Teflon, care nu permit acestor bacterii sa se lipeasca de ei si sa demareze procesul de corodare.
- ^MDF^, UmBrA @ CS16, GFX +r0xi and 6 others like this
Posted 18 June 2013 - 11:32 AM

Posted 18 June 2013 - 12:29 PM

Foarte bune aceste sfaturi , mai ales ca in ziua de azi majoritatea uita sa se spele pe dinti !!!
Posted 19 June 2013 - 10:45 PM

Romania este una din tarile cu cel mai mic consum de sapun , pasta de dinti si in general produse de ingrijire . Nu ma mira ca vad tot mai multi tineri cu dintii ca la 80 de ani . Sfaturi de luat in considerare , mai ales pentru cei care nu au avut tangente cu pasta si periuta de dinti pana acum !
Posted 19 June 2013 - 10:51 PM

Posted 20 June 2013 - 12:12 AM

Posted 20 June 2013 - 02:55 PM

hai sa nu aberammai ales pentru cei care nu au avut tangente cu pasta si periuta de dinti pana acum !
Inca un sfat important : Dupa ce mancati ,sa beti apa ( daca este nevoie ) numai dupa cel putin 30 de minute de la masa pentru ca sa nu fie prea brusca trecerea de la " rece la cald " .
Posted 20 June 2013 - 09:55 PM

Foarte bun , apreciez gestul ca ne-ai spus .
Dar eu personal , ma pastrez de carii , prin mai multe chestii ..
Spalat pe dinti / pasta / ata dentara / apa de gura / si trb sa te speli dupa toate mesele , nu cred ca toata lumea face asa ...
Eu zic ca asa iti pastrezi dantura frumoasa si curata , nu va luati orice pasta , va poate face rau la dinti . aveti grija la periute sa nu va afecteze gingiile !
Dar eu personal , ma pastrez de carii , prin mai multe chestii ..
Spalat pe dinti / pasta / ata dentara / apa de gura / si trb sa te speli dupa toate mesele , nu cred ca toata lumea face asa ...
Eu zic ca asa iti pastrezi dantura frumoasa si curata , nu va luati orice pasta , va poate face rau la dinti . aveti grija la periute sa nu va afecteze gingiile !
Posted 21 June 2013 - 02:54 PM

Posted 23 June 2013 - 09:40 PM

Si mai adaug euSpalati va pe dinti de 2-3 ori pe zi si nu fumati.
NU mancati atatea dulciuri

Posted 23 June 2013 - 09:44 PM

Posted 01 July 2013 - 06:09 PM

Da ,adevarat.
REspect. Eu azi am fost la dentist pentru o coronita provizorie..

- ReusbVb and SeeOrMe like this
Posted 09 July 2013 - 01:17 AM

Posted 10 July 2013 - 04:51 PM

Posted 26 August 2013 - 07:37 PM

Multumim de topic , este bine sa stii ce ai in cavitatea bucala..
Spala-te si nu vei avea probleme !
Posted 30 August 2013 - 12:38 PM

Daca romania este tara cu cel mai mic consum de sapun de pasta de dinti nu mai zic , chiar acum cateva sapt mi sa intamplat sa ma duc la magazin si sa imi cumpar o noua periuta de dinti si o pasta de dinti , mi se terminase , si vanzatoarea mi-a zis ca de 5-6 luni de cand a preluat magazinul dabea a vandut 2 periute de dinti ) , Deci ... Nu prea cred ca multi tin la aspectul dintilor sai , Eu unul tin , Zambetul face totul
Posted 07 September 2013 - 01:36 PM

Posted 07 September 2013 - 11:23 PM

Posted 13 September 2013 - 08:33 PM

Posted 08 December 2013 - 11:22 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users