Jump to content

Bine ai venit pe Deathrow
Deathrow Romania este o comunitate gaming dedicata jocului CSGO. Reprezentand comunitatea prin servere cu diverse moduri precum DMFFA, DMFFA + HS Only, Retake si Surf. Deathrow Romania inca este in plina dezvoltare, mereu vom crea servere pentru membrii nostrii.
Inregistreaza-te acum pentru a detine acces deplin pe forum. O data inregistrat vei putea crea topicuri, sa raspunzi in topicuri, sa folosesti mesageria privata si multe altele. Acest mesaj va disparea dupa autentificarea in noul cont creat.
Autentifica-te Inregistreaza-te

Announcement: Sfaturi pentru securitatea conturilor dumneavoastra Posted by Verdeee


Verdeee

  Co-Founder

 • Fondator
 • 5710 posts
 • 501 topics
 • Joined 07-October 10
 • Country: Country Flag

Tinand cont ca foarte multe conturi sunt furate si numarul incercarilor de spargere a conturilor a crescut vreau sa va recomand urmatoarele lucuri:

 

1. Mare atentie la link-urile primite. Sa presupunem ca in timpul unei conversatii pe yahoo messenger va este dat un link de forma:

forum.cs16.ro.sub-domeniu.ro/index.php?app=forums&module=post&section=post&do=new_post&f=149
Acesta este un link exemplu si va duce pe o pagina inexistenta. Link-ul pare absolut valabil si corect,din graba insa nu multi remarca:
forum.cs16.ro.sub-domeniu.ro
 • forum.cs16.ro e adresa originala a forumului
 • totusi vedem sub-domeniu.ro ceea ce indica ca forum.cs16.ro este defapt numele siteului, cum este la noi cs16 si adresa este sub-domeniu.ro cum la noi e .ro
Dand click pe un astfel de link,cel mai probabil esti redirectionat pe o pagina asematoare cu cs16.ro in care iti este solicitata logarea.

 


Este cazul sa iti pui niste semne de intrebare deoarece:

 • probabil esti logat deja, de ce sa iti ceara sa te mai loghezi inca o data
 • in 99% din cazul designul va avea modificari, nu va putea fi identic.
 • puteti verifica facand click pe butonul register si va va duce pe pagina originala, deoarece in multe cazuri este copiata doar pagina de log-in, restul fiind lasate.
Acum,link-ul poate fi auto-scurtat, adica sa contina nume. In cazul acesta, selectezi link-ul si il copiezi in bara de adrese a browserului dar fara sa accesezi pagina, astfel vei vedea link-ul complet.

 


Posted Image

Bara din chenarul rosu este bara de adrese.

2. Fiti foarte atenti la fisiere/demouri/arhiva descarcate de pe forum.

2.1 Daca arhivele contin parola stergeti-le imediat, parolele se pun pentru a bloca scanarea antivirusului. Un demo sau niste poze nu au de ce sa contina o parola.

2.2 Nu toate arhivele executabile sunt virus. Winrar are capacitatea de a face arhive executabile ce se extrag singure, asta nu inseamna malware.

2.3 Fiti atenti la fisiere cu extensie dubla gen nume.png.exe, aici ceva clar e suspect. nume.png e numele si exe e extensia, in acest caz.

3. Nu accesati linkuri suspecte, care promit ceva ce e prea bun ca sa fie adevara, nu imprumutati contul nimanui pentru nici un pretext, fiti atenti la e-mailurile primite pentru ca administratia nu va sta sa trimita la 90.000 de useri un e-mail cu diverse informatii.

4. Atentie si la id-uri de ym sau steam id-uri care par a fi ale lui EduArt,Verdee sau ale comunitatii. Din cate stiu Verdee nu foloseste ym deci orice mesaj de la adrese de ym gen verdee.cs16 ,cs16_verde,etc sunt fake 99%.

Singurele id-uri valide si date de contact ale lui EduArt sunt postate aici(pentru vanzari etc) si cea oficiala pentru dialogul cu userii: cs16_eduart3

5. Nu dati datele de la billing, de la adresa de mail, paypal nimanui, sub niciun pretext. Cele mai multe cazuri sunt incercari de furt ale datelor.

6. Atentie cand dati Team Viewer anumitor persone, nu lasati pc-ul nesupravegheat pentru ca isi pot face de cap, dupa ce s-a deconectat inchidet aplicata Team Viewer pentru a se reseta parola,astfel nu vor putea intra din nou cand au chef.

7. Orice chestie suspecta postati-o pe forum sau lasatii mesaj lui Eduart. Daca o postati nu includeti si link-ul in cauza, lasat-l doar unui administrator/fondator.

8.Virustotal va sta la dispozitie pentru a scana link-uri.

Accesati virustotal: https://www.virustotal.com/

Posted Image

In situatia de mai sus veti scana un fisier alegand choose file->scan it.

Pentru a scana un url:

Posted Image

Apasati url-> copiati url-ul-> scan it.Acum se va afisa rezultatul pentru fiecare engine in parte si un total in partea de sus x/50, x=numarul de detectii. Va puteti baza si pe reputatia fisierului/link-ului. In partea dreapta aveti un cadran unde arata voturile utilizatorilor sub forma unui contor cu sageata.

9. Scanati periodic pc-ul cu un anti malware,recomand:

Eu am pus link-uri pentru versiunea free la mbam si versiunea trial la emsisoft.

 


Deasemenea folositi un firewall destul de bun gen comodo free firewall.

Amintiti-va ca cs16 are protocol https adica secured connection pentru pagina de billing.
Posted Image


Daca in loc de https apare http atunci acea pagina este falsa sau certificatul de securitate a expirat(improbabil). In ambele cazuri nu efectuati o comanda si contactati-l pe Eduart.

Cititi si aceste tutoriale, poate va sunt de folos:

Despre keylogger: https://deathrow.ro/...orialkeylogger/
Informatii de baza despre virusi:
https://deathrow.ro/...-despre-virusi/